">
 
 
 
Domov Novice Člani Projekti Edicije Linki Več
 
Projekti
Arhiv
  Saksofon gre na pot 09
  14. svetovni kongres saksofonistov, Ljubljana, 5. do 9.7.2006
  Saksistra 2010


 

Arhiv


 • Festival ''Saksofon gre na pot 08''

  Glasbeno društvo Saksofonija je organiziralo oz. soorganiziralo sledeče koncerte:

  26.01.2008 Koper, dvorana Glasbene šole - nastop udeležencev 6. glasbene delavnice Saksistra

  27.01.2008 Koper, dvorana Glasbene šole - zaključni koncert udeležencev 6. glasbene delavnice Saksistra

  06.03.2008 Ljubljana, dvorana Univerze - recital prof. Kennetha Tseja z University of Iowa School of Music (Iowa City, Iowa, ZDA) z zagrebškim pianistom Ivanom Batošem, z Zagrebškim kvartetom saksofonov in s prof. Matjažem Drevenškom - v sklopu seminarja na Akademiji za glasbo v Ljubljani – 'Klasična saksofonska igra s poudarkom na ameriški literaturi'

  02.07.2008 Medana, Turistična kmetija Klinec - koncert Jure Pukl 'Free Tree' kvarteta - v sklopu 12. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici

  03.07.2008 Dobrovo v Goriških Brdih, viteška dvorana gradu – koncert -  Miha Rogina in Lev Pupis (saksofon) ter Sae Lee in Larisa Čanji (klavir) - v sklopu 12. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici

  04.07.2008 Nova Gorica, dvorana Kulturnega doma – koncert Policijskega orkestra, dirigent Milivoj Šurbek, solisti Janez Uršej, Rok Volk, Matjaž Drevenšek, Jean-Denis Michat in Claude Delangle (vsi saksofon) - v sklopu 12. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici
   
  05.07.2008 Nova Gorica, Dvorana Kulturnega doma - zaključni koncert udeležencev poletne šole saksofona in Orkester Saksofonija - v sklopu 12. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici

  05.09.2008 Logatec, dvorana Glasbene šole - koncert Kvarteta saksofonov SGBŠ (Matic Fortuna, Štefan Starc, Kristina Seražin, Matija Marion) ter Aljaža Žižka in Davorja Loštreka (oba saksofon) - v sklopu 1. mednarodnega festivala 4saxess 2008

  13.09.2008 Logatec, dvorana Narodnega doma – koncert Orkestra Saksofonija, dirigent Vid Pupis, solista Philippe Geiss in Rok Volk (oba saksofon) - v sklopu 1. mednarodnega festivala 4saxess 2008

  06.10.2008 Nova Gorica, dvorana Kulturnega doma – koncert Zagrebškega kvarteta saksofonov (Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović, Matjaž Drevenšek) z gostom Itamarjem Golanom (klavir).
 • 12. mednarodno srečanje saksofonistov - Nova Gorica, 30. junij - 5. julij 2008
  Mednarodno srečanje saksofonistov, ki ga Kulturni dom Nova Gorica prireja v soorganizaciji z Glasbeno šolo Nova Gorica, bo tudi tokrat obogaten z novimi in privlačnimi programskimi izzivi, zato ne prezrite zanimiva mojstrska tečaja za komorno igro in za jazz. Vsi pa ste vabljeni na enkraten izziv, na avdicijo za nastop z Orkestrom Slovenske policije, ki bo v atriju gradu Kromberk. Enotedenski festival bo tudi v letošnjih poletnih večerih z glasbo razvajal poslušalstvo in poživljal glasbeni utrip Goriške.

 • Pri Glasbenem društvu Saksofonija lahko na info@saksofonija.com naročite svoj izvod zgoščenke »Saksofonija Saxophonia« s solističnimi in komornimi skladbami za saksofon slovenskih skladateljev J. Matičiča, P. Merkuja, I. Petrića, P. Šavlija, P. Šivica in L. Vrhunc. Zgoščenka je v sodelovanju z Društvom slovenskih skladatejev izšla ob 14. svetovnem kongresu saksofonistov v Ljubljani l. 2006.
  Cena izvoda s 50% popustom je 7,20 EUR (vštet 20% DDV); znesek nakažite na transakcijski račun: SI56 0201 4025 3589 683, namen plačila: CD Saksofonija. Po prejetem nakazilu vam zgoščenko pošljemo po poštiali pa izročimo osebno.
 • Skupščina GD Saksofonija bo v torek, 8.1.2008 ob 12:30 uri v veliki garderobi v Cankarjevem domu. Predviden dnevni red: finančno poročilo 2007, zaključni račun 2007, volitev organov društva, pregled poslovanja, program dela v letu 2008, projekti društva v letu 2007, razno. Vabljeni.
 • Dragi "saksofonijsti"!

  Prijatelj in glasbenik Alberto Marsico iz kraja Castagnole Piemonte skupaj s kolegi pripravlja mednarodno jazz delavnico z naslovom We love jazz 2008, ki poteka ze od 1993, vendar tokrat prvil v manjšem kraju kot je Castagnole, sicer le 15 km oddaljen od Torina (prej so delavnice potekale v Rimu in Genovi). Ker je kraj sam bolj neznan in dostopnost ni najdirektnejša, si organizatorji prizadevajo, da bi se o delavnici razvedelo v čim širšem krogu jazz glasbenikov. Velik plus manjsega kraja pa je v tem, da se ustvarja intimna atmosfera, da prakticno celo mestece diha z delavnico in se pretvarja v velik "jazz kotel". Vsak večer bodo koncerti predavateljev na trgu v srcu mesteca, od katerih je do delavnic in jam session kluba par minut. Zelijo si imeti vsaj 120 studentov, tecaji bodo prilagojeni za razlicne nivoje, tako zacetne kot "pro". Delavnica bo potekala od 23. do 29. junija. Saksofon bosta vodila Plas Johnson in Jesse Davis, orkester in combe bosta vodila Benny Golson in Bobby Durham.

  Več informacij se dobi na spletni strani, ki se ni cisto dokoncna in seveda direktno pri organizatorjih.
  http://www.welovejazz.it/
 • Delavnica - masterclass - seminar za učitelje saksofona pod mentorstvom prof. Matjaža Drevenška bo potekal med 26.1. in 27.1.2008 na Glasbeni šoli Koper. Več informacij in prijavnico najdete na naslovu: http://www.glasbena-kp.net/seminarji/sax_drevensek.pdf. Rok prijave je 7.1.2008.
 • Note smo vsem članom orkestra poslali na email naslove. Če še nisi potrdil prejema not, prosimo, da to čimprej storiš z emailom na news@worldsax.net.
 • Če nam še nisi sporočil, ali imaš lastno liro, prosimo, da to čimprej storiš z emailom na news@worldsax.net.
 • Če nam še nisi sporočil konfekcijske številke za kostumografko, prosimo, da to čimprej storiš z emailom na news@worldsax.net.
 • Znan je razpored terminov vaj Orkestra Saksofonija:

3.1.2008 16.00-17.30 sekcijska vaja na SGBŠ, 18.00-23.00 razčlembena vaja in aranžirka v CD

4.1.2008 16.00-20-00 glasbene vaje in aranžirka z vsemi glasbeniki v CD

5.1.2008 12.00-12.30 vaja orkestra skupaj s tolkalci v CD

6.1.2008 18.00-22.00 vaja v CD

7.1.2008 18.00-23.00 glavna vaja v CD

8.1.2008 11.00-13.00 GENERALKA v CD, ob 17:30 začetek prireditve

 • Članice/člane Orkestra Saksofonija obveščamo, da je nastop orkestra dne 8.1.2008 na prireditvi v Cankarjevem domu potrjen. Ker je dolžina nastopa skrajšana na 6 minut, bodo vaje potekale zgolj v enem sklopu (in ne v dveh, kakor je bilo prvotno načrtovano). Vaje se bodo pričele takoj po novem letu. O natančnih terminih vaj in vseh drugih podrobnostih te bomo obvestili.
 • Ponovno naprošam, da čimprej potrdite svoje sodelovanje v Orkestru Saksofonija ter da o projektu obvestite tudi tiste, katerih e-naslovovnimamo. V tabeli so označeni vsi, ki so svoje sodelovanje že potrdili.

  Lep pozdrav, 

  Matjaž Drevenšek

 • Dragi člani in nečlani našega društva,

  z državnega protokola je k nam prišla prošnja, da z orkestrom saksofonov sodelujemo na proslavi pričetka slovenskega predsedovanja EU-ju, ki bo dne 8.(oz. 6.) januarja 2008 v Cankarjevem domu in na kateri bo prisotna vsa evropska politična smetana.
  V ta namen (ter upam da še za kakšno drugo priložnost) je sestavljen Orkester Saksofonija (glej priponko). Prosim, da se vsakdo poišče v tabeli in potrdi sodelovanje (ter javi ev. netočnosti glede mesta prebivališča) oz. sporoči, če v projektu ne želi ali ne more sodelovati. Profesorje v srednjih glasbenih šolah prosim, da informacijo posredujejo tistim dijakom, ki so v zasedbi, vse pa tudi, da obvestite še tiste s popisa, ki jih ta novica morda ni dosegla.
  Po trenutnih informacijah bodo vaje in nastop honorirani, termini pa so zaenkrat takšni:
  - prvi sklop vaj med jesenskimi počitnicami oz. konec oktobra in začetek novembra 2007 (predvidoma 5 terminov),
  - drugi sklop vaj ter nastop v začetku januarja (predvidoma 4 termini).
  Izvajalo se bo pribl. 20 minut za to priložnost napisane glasbe Milka Lazarja.

  Sveže informacije bomo ažurno posredovali.
  V upanju na čimmanjši osip ter na čimboljšo izvedbo projekta vse lepo pozdravljam, kjerkoli že ste...

  Matjaž Drevenšek

 • Med 30. junijem in 8. julijem 2007 bo v Novi Gorici potekalo 11. Mednarodno srečanje saksofonistov, ki vključuje mednarodno poletno šolo saksofona (30.6.-5.7.2007) in 4. Mednarodno tekmovanje saksofonistov (6.-8.7.2007). Več informacij je na voljo na spletni strani: http://www.kulturnidom-ng.si/glasbeniprogram-dnevisaksofona.html.
 • Poročilo in fotografije iz 5. delavnice za saksofon in 2. mednarodnega tekmovanja Saksistra si lahko ogledate tukaj.
 • Spoštovane članice in člani Glasbenega društva Saksofonija, Organizacijski odbor 14. svetovnega kongresa saksofonistov, ki bo potekal v Ljubljani med 5. in 9. julijem 2006, vas vabi, da si na spletni strani kongresa http://www.worldsax.net/ preberete vse informacije, potrebne za odločitev o vašem sodelovanju na kongresu. Vsem tistim, ki se boste odločili, da boste na kongresu sodelovali kot aktivni, pasivni ali dnevni pasivni udeleženci, bo Glasbeno društvo Saksofonija ponudilo 10% popust na kotizacijo za vsako leto plačane članarine v društvu. Kdor ima na primer v društvu plačane 3 letne članarine, bo deležen 30% popusta na kotizacijo, ki bo veljala na dan plačila (podrobnosti na spletni strani kongresa). Da bi izkoristili popust, morate o svojem namenu prijaviti se na kongres obvestiti društvo. To storite tako, da pošljete email na info@saksofonija.com. Vplačila se bodo odvijala preko društva, registracija za kongres pa na spletni strani www.worldsax.net/register, kjer boste svoje članstvo v društvu označili v postopku na sledeči način:
  REGISTRATION / First Time Registration:
  CONTACT DETAILS (step 1 of 7) / Organisation: Glasbeno društvo Saksofonija.

 • Članice in člani Glasbenega društva Saksofonija (tisti s plačano članarino) imajo pri nakupu notnega materiala pri Sloway notnih edicijah 10% popust. Informacije: http://www.slowaymusic.com/loader.php

 • 4. mednarodno tekmovanje za saksofoniste "Adolphe Sax", Dinant (B), 31.10. - 11.11.2006. Informacije: http://www.dinant.be/index.htm?lg=1&m1=3&m2=37&m3=146&m4=383

 • Mednarodno tekmovanje za saksofoniste soliste "Saxiana", Pariz (F), 25. - 30.4.2006. Informacije: http://saxiana.free.fr/home.htm

 • 4. delavnica za saksofon in tekmovanje SAKSISTRA, 21. in 22.1.2006, GŠ Koper. Mentorji:
  Betka Kotnik, Peter Kruder, Mitja Žerjal - klasični saksofon, Primož Fleischman - jazz. Informacije: 041/523 506 (Mitja Žerjal) ali 041/255 937 (Betka Kotnik) ter GŠ Koper, Gallusova 2, 6000 Koper; tel. 05/ 627 23 72, fax 05/ 627 16 40, E-mail: info@glasbena-kp.net

 • Mednarodno glasbeno tekmovanje "Marco Fiorindo" za saksofoniste soliste, mlade saksofoniste in komorne skupine, Nichelino / Torino (I), 8. - 11.12.2005. Informacije: http://www.fiorindo.org/, info@fiorindo.org

 • 1. mednarodni masterslass za saksofon, Latisana / Udine (I), 19. - 20.11.2005. Informacije: http://www.prolatisana.it/masterclass.html, scuolamusica@prolatisana.191.it

 • 2. tekmovanje mladih glasbenih umetnilov "Ferdo Livadić", Samobor (HR), 26.9. - 7.10.2005. Informacije: http://www.sgj.pousamobor.hr/

 • 18. mednarodno glasbeno tekmovanje "Pacem in terris", Bayreuth (D), 21. – 28. 9.2005. Informacije: http://www.musiccompetition-paceminterris.de//

 • "Academie HABANERA", Poitiers (F), 12. – 21.8.2005. Informacije: http://www.saxophone-evenement.org/sitemap/academiehabanera/academiehabanera.html

 • 1. mednarodni festival in poletna šola za saksofon/trobila in fanfare orkester; Trakai, Litva, 29.7. do 06.8.2005. Organizator: National M.K.Ciurlionis School of Art in Trakai Art School. Informacije: http://www.blm.nl/news/summerschool.php

 • "Glasbeno poletje na gradu Podsreda 2005", seminar za saksofon, 23. – 30.7.2005;
  mentorja: Daniel Gauthier (D), Dejan Prešiček (SLO); informacije: Valerija Slemenšek, tel. 03/800 71 00, fax: 03/800 71 08, e-mail: kozjanski-park@kp.gov.si, valerija.slemensek@kp.gov.si

 • "Evropska poletna univerza za saksofon", Gap (F) 17.7. - 28.7.2005;
  "15. evropsko tekmovanje za mlade soliste", 23.7.2005. Informacije: http://univsaxo.online.fr/

 • 5. madnarodni tečaj za saksofoniste - Tarragona 2005 (E), mentor: Iwan Roth, 22. - 29.7. 2005 in 5. tekmovanje za mlade saksofoniste, 28. - 29.7.2005. Informacije: http://www.tinet.org/%7Eadsc

 • 9. mednarodno srečanje saksofonistov, Nova Gorica, 27.6. – 4.7.2005 ter III. mednarodno tekmovanje saksofonistov »Alpe - Jadran – Donava« & III. mednarodno tekmovanje saksofonistov za nagrado mesta Nova Gorica, 3. in 4.7.2005. Informacije: http://www.kulturnidom-ng.si/glasbeniprogram-dnevisaksofona.html

 • Koncerta Simfoničnega orkestra Akademije za glasbo v Ljubljani; sreda, 11.5.2005 ob 19.30, Gallusova dvorana Cankarjevega doma, Ljubljana in četrtek, 12.5.2005 ob 19.30, Kulturni dom Janeza Trdine, Novo mesto. Dirigent: George Pehlivanian, solistki: Betka Kotnik, saksofon in Anja Bukovec, violina. http://www.ag.uni-lj.si/%20

 • Betka Kotnik, saksofon in Milanka Črešnik, klavir - podiplomski recital; Ljubljana, Mala dvorana Slovenske filharmonije, sreda, 30.3.2005 ob 19.30. Program: F. Martin, L. Berio, R. Boutry, T. Yoshimatsu in P. Swerts.

 • Selmer Protour Slovenija 2005 - ponedeljek, 14.03.2005 - SGBŠ Maribor (14:00 - glasb. delavnica Vincent David, 20:15 - koncert V. David in Ensemble 4Saxess); torek, 15.03.2005 - GŠ Celje (09:00 - glasb. delavnica Vincent David, 16:30 - koncert V. David in Ensemble 4Saxess); sreda, 16.03.2005 - SGBŠ Ljubljana (09:00 - glasb. delavnica Vincent David), 19:30 - koncert V. David in Ensemble 4Saxess, Rdeča dvorana Magistrata. Informacije: 031/771 861
 • Vse informacije o saksofonskem razredu na Pariškem konzervatoriju (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris) najdete na http://www.saxcnsm.com/

 • Koncert Simfoničnega orkestra Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana; četrtek, 3.2.2005 ob 19.30, Velika dvorana Slovenske filharmonije, Ljubljana. Dirigent: Tomaž Habe, solisti: Danijel Brecelj - klavir, Oskar Laznik in Blaž Kemperle - oba saksofon.

 • 3. delavnica za saksofon SAKSISTRA, 29. in 30.1.2005, GŠ Koper. Mentorji:
  Betka Kotnik, Peter Kruder, Mitja Žerjal - klasični saksofon, Primož Fleischman - jazz. Informacije: 041/523 506 ali 041/255 937 ter GŠ Koper, Gallusova 2, 6000 Koper;
  tel. 05/ 627 23 72, fax 05/ 627 16 40, E-mail: info@glasbena-kp.net

 • Koncert Simfoničnega orkestra Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana; petek, 21.1.2005 ob 20.15, velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica. Dirigent: Tomaž Habe, solisti: Danijel Brecelj - klavir, Špela Kolenc, Alan Lužar in Blaž Kemperle - vsi saksofon. Informacije: http://www.kulturnidom-ng.si/izvenabonmajski.htm#orkester

 • Koncert zmagovalcev 33. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije – TEMSIG 2004 z Orkestrom Slovenske filharmonije; četrtek, 20.1.2005 ob 19.30, Velika dvorana Slovenske filharmonije. Dirigent: Simon Dvoršak, solisti: Elvira Hasanagić - sopran, Miha Rogina - saksofon, Miha Haas - klavir.
 • "Samoborska glasbena jesen", Samobor (HR), Claude Delangle http://www.sax-delangle.com/ - seminar za učitelje, učence in študente saksofona 6. - 8.10.2004 in koncert s Komornim orkestrom Zagrebške filharmonije 9.10.2004 ob 19.30 v Frančiškanski cerkvi v Samoboru www.sgj.pousamobor.hr

 • Glasbena šola Ljubljana Moste-Polje razpisuje prosto delovno mesto učitelja saksofona od 1.9.2004 dalje z najmanj polovičnim delovnim časom. Informacije na tel. 01/542 18 20.
 • "Glasbeno poletje na gradu Podsreda 2004", seminar za saksofon, 21. – 28.8.2004;
  mentorji: Daniel Gauthier (D), Dejan Prešiček (SLO); informacije: Ferlinc Nataša, tel. 03/800 71 00, fax: 03/800 71 08, e-mail: kozjanski-park@kp.gov.si

 • "Academie HABANERA", Poitiers (F), 13. – 22.8.2004. Informacije: http://www.saxophone-evenement.org/

 • "Mednarodna jazz glasbena in plesna akademija", Maribor, 11. - 21.8.2004. Informacije: http://www.music-dance-academy.info/

 • "Mednarodna poletna šola za novo glasbo", Darmstadt (D), 7. - 22.8.2004;
  mentor za saksofoniste: Marcus Weiss (CH). Informacije: http://www.imd.darmstadt.de/ ali  marcusweiss@tiscalinet.ch

 • "Evropska poletna univerza za saksofon", Gap (F) 18.7. - 29.7.2004;
  predavatelji: Claude Delangle, Arno Bornkamp, Jean-Denis Michat, Vincent David, Philippe Braquart, Christian Wirth, Fabricio Mancuso;
  "14. Evropsko tekmovanje za mlade soliste", 24.7.2004. Informacije: http://univsaxo.online.fr

 • 8. mednarodno srečanje saksofonistov, Nova Gorica, 27.6. – 4.7.2004; mentorji: Arno Bornkamp (NL), Massimiliano Donninelli (I), Goran Merčep (HR), Saša Nestorović (HR), Lev Pupis (SLO). Informacije: http://www.kulturnidom-ng.si/solasaksofona.htm

 • Mednarodni poletni jazz seminar; mentorji: Marko Djordević – trobenta, krilni rog, Igor Lumpert – tenor saksofon, Matjaž Mikuletič – pozavna, Igor Lunder – kitara, klavir, Milan Nikulić – bas, Dušan Novakov – bobni; 6.6.2004 v Kulturnem domu Grosuplje;
  informacije: seminar@bigband-grosuplje.com, telefon: 041/755 008

 • Koncert jazz kvinteta Prva peterka (Aleš Suša-saksofon, Rok Lopatič-klaviature, Tjaša Fabjančič-glas, Matej Hotko-bas, Janez Gabrič-bobni): 5.6.2004 ob 20.30 v avli Doma XIV. divizije na Senovem.

 • Glasbena delavnica "Saksofon v jazz in pop glasbi": Senovo, 5.6.2004, godbena soba (Titova 95). Voditelj: Aleš Suša, član Big banda RTV Slovenija in profesor za jazz saksofon na SGBŠ v Ljubljani. Informacije: karbid.senovo@siol.net , telefon: 07/497 30 28

 • Igor Lunder Sextet (Marko Đorđević (SCG/SLO) - trobenta, krilovka, Igor Lumpert (SLO) - tenorski saksofon, Matjaž Mikuletič (SLO) - pozavna, Igor Lunder (SLO) - kitara, Milan Nikolić (SCG) - kontrabas, Dušan Novakov (SCG/A) - bobni): 24. in 25.5. Ljubljana (Pločnik), 26.5. Ljubljana (Jazz club Gajo), 27.5. Ljubljana (Saxpub), 28.5. Ptuj (CID), 29.5. Bled (Okarina), 30.5. Ljubljana (Pločnik), 31.5. Ljubljana (Jazz club Gajo) Jam session - trio, 1.6. Ljubljana (Orto bar) Jam session - trio, 2.6. Celje (Borza), 3.6. Ljubljana (Saxpub), 4.6. Kamnik (grad Zaprice), 5.6. Laško (SMOCL), 6.6. workshop - Grosuplje (glasbena šola)

 • Akademija za glasbo v Ljubljani – glasbena delavnica za saksofoniste; 28. in 29.4.2004; mentorja: dr. Eugene Rousseau http://www.music.umn.edu/people/rousseau.htm (USA) in dr. Steven Mauk http://www.ithaca.edu/faculty/mauk/ (USA). Informacije: http://www.ag.uni-lj.si/

 • "Študentje in profesorji v Unionu", koncert Glasbene mladine ljubljanske: igrajo Miha Rogina, Matjaž Drevenšek, Jan Sever in Kvartet Saksofobija; Modri salon Grand hotela Union, 19.4.2004 ob 19.30

 • Igor Lunder with Reeds (Igor Lunder - kitara, Jure Pukl - sopran in tenor sax, Aleš Suša - alt sax, flavta, Saša Nestorović - tenor sax, klarinet, Blaž Trcek - bariton sax, didgeridoo) bo v ponedeljek, 19.04.2004 ob 20.30 predstavil svoj CD "Jazz Menu" v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani http://igorlunder.iuma.com/.

 • Kvartet 4SAXESS - koncertna turneja Glasbene mladine Slovenije »GM oder«, 5.-9.4.2004 (Postojna, Ljubljana, Celje, Rogaška Slatina, Ptuj) www.gms-drustvo.si/

 • 5. Mednarodno tekmovanje saksofonistov "Gustav Bumcke", 17. - 18.4.2004, Universität der Künste, Berlin (D) http//:www.ardesa.de/termine.html

 • Vabljeni v SAX PUB (LJ) v torek 23.12. ob 21.30 na koncert Igor Lunder kvarteta, ki Vam bo brez vstopnine godel viže I. Lundra in T. Monka (Cene Resnik - tenor sax, Igor Lunder – kitara, Nikola Matošič – kontrabas, Aljoša Jerič – bobni

 • SAKSISTRA, glasbena delavnica za saksofon, GŠ Koper, 7. in 8.2.2004. Mentorji: Betka Kotnik, Peter Kruder, Mitja Žerjal in Primož Fleischman. www.g-cgv.kp.edus.si/saksistra

 • Kvartet saksofonov Saksofobija (Irena Šmid, Rok Volk, Mladen Jakšić in Tomaž Nedoh), koncert, 21.11.2003 ob 20. uri, salon gradu Zaprice, Kamnik

 • 19.11.2003: LETNI KONCERT ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE, Ljubljana, Gallusova dvorana Cankarjevega doma; dirigent: Milivoj Šurbek, solisti: Betka Kotnik, saksofon; Vera Danilova, Darja Švajger, New Swing Quartet, Edvin Fliser, Elda Viler, Alenka Godec, Alfi Nipič, Oto Pestner, Ditka Haberl

 • Ponedeljek 17.11.2003 ob 19 uri v Jakopičevi dvorani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Miklošičeva 24 bo koncert Tria S. Osterc. Nastopajoči: Liza Hawlina-Prešiček (flavta), Dejan Prašiček (saksofon), Nina prešiček (klavir) Program:L. Lebič, U. Rojko,L. Vrhunc, N. Firšt, M. Lazar.

 • “Donna Lee” kvartet saksofonov (Zdenko Ivanušić, Andrej Henigman, Vanja Ileković, Aleš Suša), koncert, 18.11.2003, Zagreb, KD Vatroslav Lisinski (Mala dvorana) www.zdenkoivanusic.com/dlsq.htm

 • Igor Lunder With Reeds koncertirajo v novembru:
  14.11. Ljubljana - Unionska dvorana (1. festival slovenskega jazza), 15.11. Loka pri Zidanem Mostu - Kulturni dom, 26.11. Novi Sad - Old Gold Jazz festival. Kontakt in info: igorlunder@yahoo.com

 • Mednarodno glasbeno tekmovanje »Marco Fiorindo« za saksofoniste soliste, mlade saksofoniste in komorne skupine,
  Nichelino / Torino (I), 20.-23.12.2003 http://www.fiorindo.org/

 • 2. Pedagoška srečanja saksofonistov v Poitiersu (F), 12.-14.12.2003
  www.saxophone-evenement.org/sitemap/saxophonevenement/programme/programme.html

 • AVDICIJA ZA SAKSOFON V POLICIJSKEM ORKESTRU !
  Več informacij v prostorih Policijskega Orkestra, Vodnikova 43, 1000 Ljubljana.
  Telefon : 01 5193 056.
  Avdicija bo predvidoma 6. novembra 2003.

 • Promocijska turneja ob izzidu dveh jazzovskih zgoščenk: Jure Pukl Virus quintet "The Wizard" (založba Goga) in Robert Jukič "Phases of One" (ZKP RTV). Nastopal bo Jure Pukl / Robert Jukič Quintet (J. Pukl - tenorski in sopranski saksofon, R. Jukič - kontrabas, D. Noesig (A) - trobenta, krilovka, M. Reiter (A) - klavir, K. Marktl (A) - bobni). Kontakti in info: jukicrobert@hotmail.com ali mailto:jurepukl@hotmail.com.%20
  28.10. - Udine (I) - club Bira (Jure Pukl Quintet), 29.10. - Sl. Gradec - Galerija lik. umetnosti, 31.10. - N. Mesto - LokalPatriot (Jure Pukl Quintet), 1.11. - N.Gorica - klub študentov N.Gorice, 2.11. - Velenje - Kulturni dom, 3.11. - Ljubljana - jazz club Gajo, 4.11. - Ljubljana - Cankarjev dom (Robert Jukič Quintet), 6.11. - Ljubljana - Sax Pub (Jure Pukl Quintet), 7.11. - Krems (A) - jazz club Krems, 8.11. - Wolfsberg (A) - jazz keller


  • Jure Pukl
 • Kvartet SAKSOFOBIJA - koncertna turneja Glasbene mladine Slovenije »GM oder«, 20.-28.10.2003 (Škofja Loka, Celje, Rogaška Slatina, Postojna, Ljubljana) http://www.gms-drustvo.si/

 • Kvartet saksofonov FASADÉ (Špela Kolenc, Blaž Kemperle, Oskar Laznik in Alan Lužar) – koncert v ciklu Glasbene mladine ljubljanske »Muza pri muzi«, 16.10.2003 ob 19.00 v gradu Tivoli, Ljubljana (Mednarodni grafični likovni center)

 • Miha Rogina je 8. oktobra 2003 zmagal na tekmovanju "Pacem in terris" v Bayreuthu. www.musiccompetition-paceminterris.de/ ČESTITAMO!

 • Oskar Laznik je 26. julija 2003 zmagal na 13. Evropskem tekmovanju za mlade soliste saksofoniste v francoskem Gapu v kategoriji do 16 let. ČESTITAMO!

 • Kvartet Saksofobija (Irena Šmid, Rok Volk, Matjaž Škoberne - vskočil namesto Mladena Jakšića - in Tomaž Nedoh) je bil na mednarodnem seminarju komorne glasbe od 3. do 14.9.2003 v Weikersheimu v Nemčiji. http://www.jeunessesmusicales.de/jm/projekte/kammermusikkurs.shtml%20


                 Po koncertu                                            Mi z mentorjem
 
 
 
     


Yyyyy

1. Mednarodno tekmovanje saksovonistov
Zagreb, 12 -17 Maj 2014več >>
Koncerti v okviru festivala Emona
25.11.2013 SOS ORKESTER SAKSOFONOV
26.11.2013  ZAGREBŠKI KVARTET SAKSOFONOV
27.11.2013  SLOVENSKI ORKESTER KLARINETOV


več >>
Festival Emona 2013 24.-27.11.2013 KGB Ljubljana
Delavnica za saksofon, mojstrski tečaji za klarinet, flavto in saksofon, koncerti...

več >>